Dagbok 2013

 

25/2-14
Ytterligare en ung kvinna, på väg in i vuxenlivet, som inte orkade mer utan lämnade jordelivet. Facebooksidan fylls av kärleksfulla hyllningar och mitt hjärta fylls av sorg.
Låt oss kärleksbomba varandra mer, varje dag, bara för att! 
Vänta inte med att berätta hur mycket du tycker om någon, eller hur fantastisk den personen är. Gör det NU. Vi ångrar aldrig allt vackert vi sagt.

 

18/10-13

Idag fick jag vara med om något underbart på seansen jag hade:En av deltagarnas avlidna häst kom!

Det är inte första gången djur kommer, men det är lika underbart varje gång. Denna fina häst var lätt att kommunicera med och gladde oss alla med sin närvaro. (Även djuren återföds, och mina nuvarande katter har bott hos mig även i sina förra liv. )

Många hund- och kattägare vittnar om hur deras bortgångna älsklingar kommer på besök. En del upplever hur hunden lägger sig vid fotändan i sängen precis som de gjorde när de levde med oss, och andra känner hur deras katt lägger sig intill i soffan. Många ser skuggan av sina saknade djur och hör hur de rör sig i rummet. Det är trösterikt att känna hur de fortsätter ge oss kärlek även efter de lämnat jordelivet och hur de kan skänka tröst och healing. Det sistnämnda, healing, är djuren fantastiskt bra på även när de är inkarnerade här på jorden. De vet precis hur de ska närma sig oss och ge oss energi när vi som mest behöver det, och djuren har en förmåga att trofast älska oss i ur och skur. Våra katter lägger sig gärna nära våra barn när de är sjuka. Först sitter de på golvet nedanför sängen och tittar och liksom bedömer situationen, och sedan hoppar de försiktigt upp i sängen och lägger sig intill, ibland i knävecket och ibland uppe vid kudden.

Det är fantastiskt avslappnande att ha ett litet djur intill sig och det är än mer fantastiskt att de kommer tillbaka för att ge oss tröst och kärlek!

6/6-2013

Två örtkurser blev jag tvungen att ställa in pga mitt ordinarie arbete, samt operation. Proverna visade att cellförändringarna inte läkt ut, utan måste tas bort. Jag hoppas att snart kunna ha kurser trots allt. Om du är intresserad av att lära dig göra egna örtteer så maila mig gärna!

Tills vidare vill jag dela med mig av kunskapen hur man kan göra eget örtsalt. Det är faktiskt busenkelt:
Ta grovt salt och mixa med färska örter. Bred ut på en handduk på en bricka och täck med ytterligare en handduk. Låt torka ett dygn. Mixa en gång till. Jag använder handmixer, men det beror på hur mycket man vill göra åt gången.
Låt torka mellan handdukar ytterligare ett dygn. Det ska vara torrt och klimpfritt när det är klart och du lägger det i en burk.
Förslag på örter (kombinera gärna flera): nässlor, kirskål, maskrosblad (japp - det finns fördelar med "ogräs"!), basilika, gräslök, persilja, oregano, fransk dragon...
Saltet blir grönt och fint.
Vi får i regel tyvärr i oss för mycket salt, men ibland låter jag bli att salta maten jag lagar utan låter detta örtsalt stå framme när vi äter så alla kan salta direkt efter egen smak.

12 mars 2013
I februari var det dags att åka till gynekologen och ta cellprov, som vi kvinnor bör göra med jämna mellanrum.

- Om vi inte hör av oss så är allt som det ska, sa läkaren.

I onsdags låg det ett brev från läkaren i brevlådan. Min första tanke var att jag inte ville öppna det direkt.

När jag till slut öppnade brevet så stod där att jag har små cellförändringar. Läkaren betonade att det inte behöver vara något att oroa sig för och att det kan växa bort av sig själv, men att jag fått en tid i maj för att ta ett vävnadsprov för att ytterligare kolla upp det. Jag blev alldeles stirrig, visade brevet för min man och ringde en väninna. Sedan blev jag alldeles lugn. Ett stort lugn tog plats i mig. Jag gillar att ha ordning och reda, och ha kontroll, men detta kan jag inte styra över. Däremot kan jag påverka min inställning under denna väntan på ny provtagning och nytt provsvar. Det har hänt en del i mitt liv på sistone, precis som det gör för de flesta någon gång. Händelser som ställer allt på sin spets. Detta blev toppen på spetsen. Jag måste lyssna på vad universum och kroppen säger till mig: Vad är viktigt för mig? Vad är viktigt på riktigt?

Jag vill göra det som är viktigt denna väntans tid. Nu har jag fått så många signaler om att det är dags att stanna upp och omvärdera att jag inte kan slå dövörat till.

Jag vill komma igång och röra på mig mer, och äta sundare. Ta hand om mig och min kropp, helt enkelt. Tänka positiva tankar. Umgås med familjen. Njuta av varje stund och inte låta tankarna snurra iväg på ”sedan”. Därför skriver jag detta så att ni alla kan läsa det. Jag vill inte att ni tycker synd om mig. Det är inte synd om mig. Jag önskar däremot att ni hjälper mig att behålla de positiva tankarna. Det vi fokuserar på får vi ju som bekant mer av. Låt oss påminna varandra om det. Förhoppningsvis är cellförändringarna borta vid nästa provtagning, och jag har haft en underbar tid av reflektion och kärlek!

Ljus och kärlek!

februari 2013
Jorden gick inte under, och det var nog inte så Mayaindianerna menade heller, trots att deras kalender ”tog slut”. (Det gör ju vår också på sätt och vis, varje 31:e december.) Många människor har istället sagt att det blir en förändring av medvetandet som gör oss mer andliga och ansvarstagande vad gäller våra handlingar och beslut. Denna förändring har redan börjat. Den har hållt på i flera år. Förändringar tar tid och går olika fort för olika personer. Kanske är det därför som vi inte alltid märker av dem medan de pågår.

Om vi tittar på världen just nu och vad som händer så är det lätt att känna vanmakt och förtvivlan över mänskligheten:

Arabiska våren med sin kamp för yttrandefrihet och demokrati,

Indien, med sina fruktansvärda våldtäkter som till och med rättsväsendet anser vara kvinnornas fel.

Svenska barnhemsbarn, vars förfärliga uppväxter nu kommer fram.

Missförhållande i vården av både sjuka och gamla avslöjas, anorexi- och bulimiavdelningar läggs ner och inte många vill ha psykiatriska behandlingshem nära där man själv bor, och heller inte ensamkommande invandrarbarn.

Näthat mot kvinnor, homosexuella, invandrare…

Flickfoster aborteras eller dödas när de fötts därför att det anses ”bättre” med en son.

Aftonbladets serie om män som får vårdnaden av barnen trots att de dödat mammorna.

Det är lätt att känna vanmakt, men vänd på det: Allt mer kommer upp till ytan och allt fler protesterar. Fler och fler engagerar sig som volontärer, allt fler skänker kläder och pengar till olika organisationer, både journalister och vanliga medborgare vågar allt som oftast berätta om missförhållanden.

Du kan göra skillnad bara genom att fundera över hur du bemöter t.ex. en Faktumförsäljare, en ”annorlunda” kollega, en berusad person på en parkbänk eller dem som städar på ditt jobb. Som jag skrivit tidigare så gör du skillnad och det vi fokuserar på får vi mer av. Så sprid kärlek allt vad du orkar!

“If you think you are too small to make adifference, try sleeping with a mosquito.”Dalai Lama

1 januari 2013
Nu har jag äntligen använt min paljettklänning som jag köpte för ett år sedan!

Den är bronsfärgad, med lite matta paljetter och väldigt snygg tycker jag.

Över huvud taget så har jag börjat använda mer glitter: I kläder, på smycken och accessoarer. Bara för att jag tycker att det är glittrigt och vackert!

Just nu är jag ledig och fast jag kan vara trött på kvällen så väljer jag att titta klart på filmen på TV. Jag kan ju sova ut imorgon!

Dagen därpå lufsar jag gladeligen runt i min mjuka, varma morgonrock till långt efter lunch. För det känns så ledigt och härligt avslappnat.

Tillbaka till min paljettklänning.

Jag har tittat på den många gånger i garderoben och undrat när jag skulle kunna ha den, och längtat, men igår bestämde jag mig för att sluta vänta på rätt tillfälle. Eller så var det rätt tillfälle. Ett av dem.

Låt oss skapa en massa rätta tillfällen 2013 och inte skjuta upp saker, speciellt inte något vi längtar efter.

Nu är precis rätt tid!

Titta på min paljettklänning under Mitt fotoalbum!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.06 | 07:41

Hej! Låter jättetrevligt med coahning😍

...
28.06 | 07:38

Hej Tina!
Kram

...
14.01 | 14:17

Ville bara säga hej, när jag nu tittade in här.
Kram
Hasse

...
11.07 | 23:27

❤️

...
Du gillar den här sidan