Dagbok 2015/2016

DAGBOK 2015/2016

 

2/12-16

Ge bort ett möte med nära och kära från Andra sidan! 
Maila mig så skickar jag ett presentkort som du kan skriva ut  (om du inte har skrivare så skickar jag med posten).Uppge mottagarens namn, ditt namn och telefonnummer. När din vän vill använda presenten så bokar vi tid och du swishar eller för över 300 kr till mitt konto. 

Oavsett om vi firar jul eller inte så vill många av oss dela med oss av det vi har.  Kanske en gåva till Bris? Dit kan barn ringa och prata. De har även en linje för vuxna. Eller varför inte en summa till Mind, som har en telefonlinje när livet känns övermäktigt. 
Det finns många organisationer att ge till. När jag var ensamstående mamma och sjukskriven så hade jag inga pengar att skänka men det finns ju flera sätt att ge på. Titta till någon äldre granne som är ensam, lyssna på en bekymrad vän eller kollega, skicka böner och healing eller att varje dag le mot människor på gatan. Ge uppriktiga komplimanger. Säga tack. 

Jag önskar dig ett gott slut på 2016 och allt gott inför 2017!

Ljus och kärlek 💖

7/10-16

Hostig. Jag blir sällan förkyld, kanske en gång per år trots att jag träffar många människor i mitt arbete. 

Skafferiet är fyllt av örter inför vinterns mat, teer, oljor/salvor mm, men tack vare den fantastiskt milda hösten så kan jag här i Göteborgdområdet fortfarande skörda en hel del direkt från trädgården ännu. I dag blev det te mot hostan. Det fiffiga i växtvärlden är att örterna både verkar slemlösande OCH lugnande. På apoteket måste vi ju välja om vi behöver slemlösande eller hostdämpande trots att vi ofta behöver bådadera. Så i dag plockade jag kungsljus och läkemalva, både blommor och mindre blad (= mindre luddiga blad. Men sila noga ändå då slipper du hosta pga småbitar! ) Lite grapefruktsmynta därtill så blir det toppen. 
Snart finns det inget att skörda ute längre men det går ändå att göra egna örtteer även om du inte har sparat från sommaren. Jag kommer att ha två kurser inom kort, en i Göteborg och en i Kullavik. Där får du under en dryg timme lära dig att använda kryddhyllans guldkorn vid till exempel förkylning och för bättre matsmältning. Vad sägs om te av kanel, citronmeliss, anis eller kanske timjan?

 

29/2-16     

Meditation.

 

Det finns olika sorters meditationtekniker, och olika mål: Till exempel att komma i kontakt med sin andliga guide, att nå avslappning, fylla på med energi mm. Eller helt enkelt att stilla tankarna!

 

Ett härligt mål med meditation kan vara att komma till det där stadiet mellan tankarna, där det är tyst och vilsamt. Inga tankar. Inga känslor. Inget som pågår. Inget som ska göras eller lösas. Du är mitt emellan två tankar. I den läkande pausen. Min upplevelse är att det är först efter denna paus som jag kan höra min inre röst. När bruset stillnar kan jag kommunicera med mig själv och med dem på Andra sidan.

 

Det finns olika sätt att stilla bruset på och att känna sig ett med världsaltet. Ett sätt, som jag älskar, är att odla. Det kan räcka med lite kryddväxter i köksfönstret och annat grönt i krukor på fönsterbrädorna eller hängande i amplar. Att pyssla med växter har många positiva effekter. James van Praagh har skrivit om varför ”gardening” är bra för själen. Klicka här om du vill läsa det. Längst ned ger han dessutom ett förslag på meditation!

 

 

20/1-16

Här kommer ett gott och sunt tips från min ena dotter:

Lägg fryst mango i ett glas vatten. Det smakar gott, är nyttigt och är lätt att göra. När frukten har tinat och vattnet är uppdrucket så äter man upp frukten.

Prova även med till exempel hallon!

 

 

11/9-15

Kanske var det ett foto på ett drunknat barn på en strand. Kanske var det de fattiga tiggarna utanför affären, eller frivilligorganisationer, såsom Giving People på Facebook, som bygger på att hjälpa familjer i sin geografiska närhet med mat, kläder, blöjor mm när samhällets övriga stöd inte räcker. Eller en så kallad gathund på andra sidan Atlanten som blev så förtjust i en man som var där och tävlade och slutligen lyckades få med den till Sverige och därmed öppnade mångas ögon för att hjälpa övergivna djur. Eller alla medvetna konsumenter som väljer ekologiskt och fair trade, och hållbart odlat virke. Kanske var det bland annat detta som öppnade våra ögon för vad som händer och sker runt oss. Nyheter i form av både text och bild sprider sig snabbt i dataålderns era. Världen kryper närmre och till min stora glädje väljer de flesta att öppna sina hjärtan. Det främmande är inte längre så skrämmande. Det som händer någon annanstans både rör och berör mig. Och dig. Och allt fler och fler. Det finns gott hopp om världen när barn känner att de vill hjälpa dem så inte har det lika bra som de själva och startar egna initiativ. Det börjar i det lilla med dig och med mig, och sprids som ringar på vattnet. Det sägs att en fjärils vingslag kan vara början på en orkan. Därför är det viktigt att vi reflekterar över vad det är vi sprider. Att det är kärlek rakt igenom. Att vi inte önskar någon illa bara för att den personen inte gör samma val som du och jag. Det är inte vår sak att döma. Det vi fokuserar på får vi mer av. Fram med goda exempel, fram med mer empati och givmildhet. Lägg ingen vikt vid att poängtera hur andra ”är” och gör (eller inte gör) för  då blir det vi och ni. Och så vill vi väl inte ha det?

 

 

28/7-15
Passa på att frysa in blommor och bär i isbitar. På bilden är det gurkört, men det funkar även med smultron, blåbär, violer, syren, blomblad av ringblomma eller blomsterkrasse . 

Fyll halva iskuben med vatten och lägg i bäret/blomman. In i frysen tills det frusit. Fyll upp till kanten med vatten och stoppa tillbaka i frysen. Vackert och gott att ha i t.ex. ett glas vatten. Ljuvligt att ta fram på vintern! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.06 | 07:41

Hej! Låter jättetrevligt med coahning😍

...
28.06 | 07:38

Hej Tina!
Kram

...
14.01 | 14:17

Ville bara säga hej, när jag nu tittade in här.
Kram
Hasse

...
11.07 | 23:27

❤️

...
Du gillar den här sidan